Veilig mailen (Cryptshare)

Mailen met beveiligde inhoud en grote bestandsbijlagen toevoegen

Cryptshare beveiligt de inhoud van de email én maakt het mogelijk om grote bestandsbijlagen aan de mail toe te voegen.

Herken je de uitdaging: je wilt mails versturen maar het gaat om vertrouwelijke informatie waarvan je deze niet wilt of mag versturen per mail. Denk aan loonstroken of patiënten/cliënten informatie. Wist je dat 41% van de datalekken is veroorzaakt door mails die verstuurd worden naar een onjuiste ontvanger?
Een andere uitdaging is dat bestandsgrootte van de bijlagen te groot is. In beide gevallen geeft Cryptshare een vertrouwde oplossing. 

De behoefte om grotere bestanden te kunnen versturen is over tijd sterk toegenomen, waardoor gebruikers steeds vaker uitwijken naar alternatieve systemen om dat mogelijk te maken. Systemen zoals FTP en tegenwoordig ook steeds vaker met publieke diensten in de cloud. Voorbeelden van populaire cloud oplossingen zijn Wetransfer of Dropbox. Met deze alternatieve systemen wordt naast het standaard mailprogramma een tweede vorm van communicatie geïntroduceerd. Ook wel Shadow IT genoemd.

Shadow IT zorgt ervoor dat de gebruiker twee omgevingen heeft voor zijn communicatie, een normaal en één voor het versturen van grote bestanden. Voor de systeembeheerder betekent Shadow IT dat er geen controle is over een deel van de communicatie. Gebeurt dat wel veilig? Welke informatie wordt er verstuurd? Naar wie wordt die informatie verstuurd? En voor hoelang? 

Cryptshare biedt hier de oplossing. Cryptshare maakt het mogelijk om de inhoud van de email tekst veilig te versturen, terwijl er op eenvoudige wijze grote bestanden kunnen worden toegevoegd. Dit alles vanuit het vertrouwde mailprogramma zonder dat daarvoor naar alternatieve systemen hoeft te worden uitgeweken.

Vanaf 2019 is Cryptshare ook uitgerust met een SMS functie. Het systeem doorzoekt automatisch de contactendatabase en plakt het juiste telefoonnummer bij het e-mailadres zodat het wachtwoord per SMS aan de ontvanger wordt verstuurd.

Tot slot:

  • GDPR / AVG compatibele e-mail: Het classificeren van gegevens is een belangrijke nalevingsnorm die wordt vereist door de GDPR.
  • Per 1 januari 2020 is de Wet op de Verplichte Geestelijke Gezondheidszorg (WvGGZ) in werking getreden. Veilige ad-hoc e-mailcommunicatie volgens de NTA 7516-standaard speelt hierbij een cruciale rol. NTA 7516 stelt strenge eisen aan de communicatie van persoonlijke medische gegevens via e-mail. 

 

Bekijk hier hoe Cryptshare werkt

 

Benieuwd naar de mogelijkheden?

Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.

Multi Factor Authentication

Het gebruik van alleen gebruikersnaam en wachtwoord is niet meer veilig genoeg! Uit onderzoek van Microsoft...

Lees meer

Laat je hacken!

Blijf hackers een stap voor! Dit is simpelweg de reden om een je eigen netwerk te laten (pen) testen. Wat...

Lees meer

Krijg grip op jouw data dankzij classificatie

door: Mitch Boer

Steeds meer organisaties gaan bewuster om met de informatie die zij verwerken. Mede dankzij de verschillende nieuwe...

Lees meer

Security Awareness trainingen blijven herhalen

SECURITY AWARENESS TRAINING: Leer je medewerkers om (cyber)veilig te werken! Uit onderzoek blijkt namelijk dat...

Lees meer

Managed Antivirus

Altijd bestand tegen cyberaanvallen Onze Managed Antivirus maakt gebruik van Sophos antivirus, een bewezen...

Lees meer

Managed Firewall

U beschikt als organisatie over waardevolle data en persoonsgegevens en loopt dagelijks risico door bedreigingen...

Lees meer

Veilig mailen (Cryptshare)

Mailen met beveiligde inhoud en grote bestandsbijlagen toevoegen Cryptshare beveiligt de inhoud van de email én...

Lees meer

Onze
Partners